Nietsen

Niets doen, het lijkt zo makkelijk, maar dat is het niet. In deze tiendaagse cursus legt u de basis voor het niets doen. Of u nu een leven lang niets wilt doen, of gewoon af en toe, de cursus is een must voor iedereen die moeite heeft met niets doen.

De cursus bestaat voor ongeveer de helft uit oefenen in niets doen. Daarnaast wordt stilgestaan bij Westerse normen en waarden, uw eigen idee├źn over niets doen, en de lichamelijke ontwenningsverschijnselen. Vragen die aan de orde komen zijn: waar komt het idee van altijd maar iets moeten doen vandaan? Op welke subtiele manieren komen we het tegen in onze maatschappij? En hoe kunt u het voor uzelf goedpraten dat u niets doet? En voor uw omgeving?

Aan het einde van de cursus bent u gewapend met een verhaal dat zelfs uw meest hard werkende tegenstander de mond snoert. Ook bent u in staat uzelf te corrigeren wanneer u in oude patronen terugvalt.

Uw docent is Jasper Vos. Hij specialiseerde zich in het niets doen tijdens zijn tweejarige sabbatical. Het begon klein met een uurtje niets doen en langzaam werd dit langer en langer. Over het hele proces waarin hij zich ontdeed van het doen schreef hij het boek ‘Ontdoe!’. Jasper toont zich daarin een ware observator van het innerlijke leven waarin de schaamte over het niets doen, de drang om te presteren en de behoefte aan erkenning met groot doorzettingsvermogen worden overwonnen.

Eenmaal bevrijd van deze culturele bagage leeft hij het leven dat hij wil leven. Een leven waarin niets doen een belangrijke plaats inneemt, maar lang niet het enige is. Zo geeft hij cursussen niets doen om de wereld een beetje mooier te maken. De wereld heeft namelijk dringend behoefte aan mensen die kunnen nietsen.

Opgave kan door middel van een e-mail naar jasper@hetleveniszinloos.nl. De kosten voor deze unieke cursus bedragen 2250 euro per persoon, exclusief btw, inclusief overnachtingen op een eigen kamer, drie maaltijden per dag. De cursus vindt plaats op een nader bekend te maken resort. Het aantal deelnemers is beperkt tot 15.

Ook voor incompanytrainingen kunt u contact opnemen.

Plaats een reactie